Nedávno vyšla prípadová štúdia, ktorá sa snažila zistiť výsledky v rámci nízkosacharidových podmienok (klasická low-carb, high-fat strava) u svetového triatlonca. 39-ročný vegetarián (179 cm, 75 kg) zmenil svoje bežné stravovacie návyky, kde nechýbali vyššie dávky sacharidov na tie nízkosacharidové po dobu 32 týždňov. Medzičasom sa zúčastnil troch profesionálnych závodov, pri ktorých však prijal sacharidové jedlo pred výkonom, jednoducho, aby vládal. Po 21 týždňoch podal svoj zatiaľ najhorší výkon (polovičný Ironman) a podobne skončil aj po 24 týždňoch, kedy podal svoj druhý najhorší výkon vôbec. Tretí pretek ani nedokončil, to bolo po 32 týždňoch nízkosacharidových podmienok. Svoje bežné výkony obnovil zhruba po 5 týždňoch späť na 'svojej' klasickej vysoko-sacharidovej strave a v dvoch nasledujúcich pretekoch (3 týždne od seba) skončil druhý a štvrtý, čo je oproti 18., 14., umiestneniu na low-carb strave značný rozdiel, že? Subjektívny psychologický well-being, teda zdravie, blaho, pohoda bola pri low-carb podmienkach značne narušená, mal pocity depresie, trpel podráždenosťou a zlými náladami.